UV-Printen

UV-Printen

Wat is UV-Printen?

UV printen is een nieuw soort printtechniek die geen gebruik maakt van oplosmiddelhoudende inkten. De printer maakt gebruik van een speciaal soort inkt die, als ze door de printer wordt blootgesteld aan UV straling, verhardt in een soort plastic laagje.

Met een UV printer kunnen afbeeldingen worden geprint in een zeer hoge kwaliteit in een groot kleurengamma. Hierbij is het ook mogelijk om te printen met wit!

Wat kunnen we met UV bedrukken?

Naast het feit dat we iedere kleur kunnen printen, kunnen we ook op zeer veel materialen UV-printen. Dit steeds met een lange kleurgarantie

Met een UV-printer kunnen we onder andere printen op de volgende materialen: hout, karton, PVC, beton, keramiek, stof, glas, metaal, aluminium, acrylaat, kurk, blik, … .

Mogelijke toepassingen: pennen, aanstekers, doopsuiker blikjes, houten kaartjes, betonnen bloempotjes, houten dozen, onderleggers, breekmessen, vouwmeters, drinkflessen, canvassen, potloden, notitieboekjes, … .

Voor wie?

We werken vooral in onderaanneming voor grafische studio’s, geschenkwinkels, chocoladewinkels, fotografen, … .

Ook heel wat doopsuikerwinkels schakelen momenteel over naar het bedrukken van geschenkjes via UV i.p.v te personaliseren via vinyl.
Dit is niet alleen kosten – en tijdsbesparend, maar ook goed voor het milieu!

Sinds de lancering van www.theroot.be kunnen ook particulieren bij ons rechtstreeks bestellen.